HTML

Lelkes Állatok

Lelkes emberek és állatok.

Friss topikok

  • Portal[x]Mind: Hamvassal az a baj, ami a Matrix c. filmmel is. Lehet nézni jó akciófilmként meg el lehet filozofá... (2008.10.17. 22:58) Vallás II
  • PortalMind: Úgy gondolom, hogy az Istenért való cselekedet, ha mélyről jön nem igényli, hogy más is lássa. Ezz... (2008.09.27. 23:40) Vallás
  • Peti: Szia PlasZeb! Hit:"Meggyőződés olyasvalamiről amit tapasztalati úton vagy tudományossan nem tud... (2008.09.21. 11:53) Miért is?
  • Noémi: Gratulálok! (2008.09.18. 22:30) Meghallgatott imádság

Linkblog

2008.09.25. 09:31 lelkesallatok

Vallás

"Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt."

Kemény,egyszerű mondatok ezek, sokszor mégsem emlékezünk rájuk. Jézus igazából életszentségre hív, arra , hogy minden nap életünk minden perce legyen vallás tétel mellette. Persze lehet azt mondani, hogy ez a 21. században egyre nehezebb feladat, de nem volt könnyebb az ókórban sem, sőt... Mai világunkban nem folyik keresztény üldözés, a külső akadályok szinte eltüntek (Európában, "Nyugaton") ennél sokkal nagyobb a belső ellenállásunk. Milyen belső akadályaink lehetnek? Félelem, hogy mit szólnak mások, hogyha megkérdeznek hitünkről, nem vagyunk elég felkészültek nem tudjuk "megmagyarázni" mi az alapja hitünknek. Főleg fiatalok körében tapasztalom, hogy a szív már vallja, de a száj még nem tud szólni a szív szerint, mert a kortárs nyomás elnémítja. Nem is nagyon akarnak megvallani szinte semmit ami lényük mélyét érinti( nem csak a hittel kapcsolatban ), hiszen vannak sokkal "fontosabb" dolgaik is. Abban bízakodom, hogy egyszer mindenki életében eljön a fordulópont amikor lelke mélyére tud nézni és vállalja amit ott lát. 

Átvitt értelemben egyfajta tagadás lehet az is amikor keresztényként nem bízunk annyira a gondviselésben, hogy életünket Istenre merjük bízni, mi szeretnénk megoldani a problémáinkat.

Arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy éljen a vallástétel számtalan formájával. Nem csak azért, mert az ítéletkor Jézus is tanúságot tesz mellette hanem, mert az igazi életszentség, példa ragadós és az ilyen példák segítenek , hogy már itt a Földön megvalósítsuk a mennyek országát.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://lelkesallatok.blog.hu/api/trackback/id/tr13680557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PortalMind 2008.09.27. 23:40:20

Úgy gondolom, hogy az Istenért való cselekedet, ha mélyről jön nem igényli, hogy más is lássa. Ezzel persze nem azt mondom, hogy, ha igényli, akkor értéktelen vagy hamis. Ám az igen, hogy vagy elnyomjuk vagy mégis csak az.

Kissé dogmatikai táncot lejtve azt szoktam mondani: ha Isten sem tudna róla is megtenném és itt nincs miért? Persze ebben van paradoxon, de akinek van füle, érti ;)
süti beállítások módosítása